Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

1990

Se infiinteaza sectia de Educatie Fizica si Sport a Facultatii de Stiinte

1995

Sectia devine Facultatea de Educatie Fizica si Sport prin Ordinul Ministerului Invatamantului nr.4622

1997

Este acreditata Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Se autorizeaza functionarea Sectiei de Kinetoterapie

1998

Sediul Facultatii de Educatie Fizica si Sport este pe str. Brestei, nr. 156 (sediul fostului Liceu Militar „Tudor Vladimirescu”)

2000

A fost infiintata sectia de Educatie Fizica si Management in Sport.

2003

Master: „Sport si management in sport”, cursuri zi, durata 2 ani

2004

Master: „Traumatologie si recuperare in sport”, cursuri zi, durata 2 ani

Este acreditata Sectia de Kinetoterapie

Se infiinteaza catedra IV – Kinetoterapie in cadrul Centrului Universitar Drobeta – Turnu Severin al Universitatii din Craiova cu sectiile Educatie Fizica si Sportiva si Kinetoterapie si motricitate speciala

2005

Este reevaluata sectia Educatie Fizica si Sport

Master – „Competitie si performanta sportiva”, „Sport si calitatea vietii”, „Kinetoteraie in recuperare neuromotorie”, cursuri zi, durata 2 ani. Toate formele de Master- studii postuniversitare au planuri de studii cu 120 credite

curs postuniversitar „Masaj terapeutic, tehnici speciale de masaj, masajul si concepte noi de recuperare in patologia infantila”, cursuri zi, durata 1 semestru (120 ore)

2008

Master in sistem Bologna – „Activitate motrica curriculara si extracurriculara”, „Performanta in sport”, Kinetoterapie in reeducare neuromotorie”. Planurile de studii aplica sistemul de credite transferabile pe durata a 2 ani/ 4 semestre x 30 credite(120 credite) Absolventii la nivel Licenta si Master in sistem Bologna care doresc sa profeseze in invatamant trebuie sa urmeze cursurile Departamentului de pregatire a personalului didactic, inscrierea la sediul acestuia din Craiova, str. A. I. Cuza nr. 13.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 64
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Nu există programe de licență la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Nu există programe de master la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Informații despre Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.

Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Craiova
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer