Facultatea de Drept

În anul 1625, Hugo Grotius (De Jure Belli ac Pacis) asemăna dreptul cu matematica, afirmând că, aşa cum proporţionalităţile numerelor rămân aceleaşi – chiar dacă nu ar exista nimeni care să numere efectiv sau dacă n-ar mai exista niciun obiect care să fie numărat –, tot aşa dreptul şi justiţia conţin în ele ideea unei proporţionalităţi independente de exercitarea concretă a justiţiei.

În 1859, la învestitura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu rostea un discurs din care răzbătea tensiunea dintre practicile guvernamentale ale timpului și nevoia acută de justiție, mai ales pentru cei mulți și fără apărare: ”Constituția din 7(19) august ne însemnează o epocă nouă; și Măria Ta ești chemat să o deschizi! Fii, dar, omul epocii, fă ca legea să înlocuiască arbitrariul; fă ca legea să fie tare; iar tu, Măria Ta, ca domn, fii bun, fii blând. Fii bun mai ales pentru acei pentru care mai toți domnii trecuți au fost nepăsători sau răi…”

În 2010, știința dreptului are mai mulți metri cubi de texte decât toată matematica ultimelor două milenii, iar practica politico-juridică e prea puțin sensibilă la apelurile disperate ale societății pentru dreptate și umanism. Situația poate părea fără ieșire. Dar să dăm credit viitoarelor generații de juriști și de guvernanți; poate că vor ajunge să nu le lipsească nici rigoarea, nici mărinimia dreptei judecăți – lucruri fără de care orice societate se precipită în barbarie.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Drept
Str. Dimitrie Mangeron, nr.49

Nu există programe de licență la Facultatea de Drept

Nu există programe de master la Facultatea de Drept

Informații despre Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi

Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi este cea mai mare şi mai prestigioasă instituţie privată de învăţământ superior din Moldova. A fost înfiinţată în anul 1990, ca parte a Fundaţiei Academice “Petre Andrei”, o organizaţie non guvernamentală dedicată memoriei lui Petre Andrei, un binecunoscut filosof şi academician.

După un lung proces de evaluare instituţională, în 2002, Universitatea “Petre Andrei” a fost acreditată conform Legii 408/20 iunie 2002, ca o instituţie de învăţământ superior privată, de utilitate publică, parte integrantă a sistemului educaţional românesc. Toate diplomele noastre de licenţă şi masterat sunt recunoscute şi certificate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Programele noastre de studiu sunt elaborate în conformitate cu prevederile Tratatului de la Bologna.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer