Technologies de la traduction automatique
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
L’Université Politehnica de Bucarest a mis en place, en collaboration avec les enseignants-chercheurs de l’Université Stendhal de Grenoble, un master francophone de Technologies de la traduction automatique, l’enseignement étant dispensé totalement en français. La formation offre aux étudiants les connaissances informatiques et linguistiques, leur permettant de maîtriser tant la création et la gestion d’outils informatiques que les mécanismes de fonctionnement de la langue qui sous-tendent la communication. Le traitement des langues par les machines ayant considérablement évolué dernièrement, l’objectif de ce master est de former des personnes avec de hautes compétences en industries de la langue, maîtrisant au moins deux langues étrangères, faisant preuve en plus d’une grande capacité d’adaptation et d’une certaine polyvalence.
La formation vise à apporter aux étudiants des connaissances en matière de compréhension et de génération de texte, pour qu’ils soient à même de représenter les données linguistiques dans des formalismes opératoires et de les implémenter à l’aide de programmes.
Ce master se propose de répondre aux besoins du marché du travail et d’apporter aux étudiants, une formation leur permettant de valoriser leurs compétences dans le domaine de l’industrie, de la recherche ou dans les organismes internationaux.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Științe ale informării și documentării
Master
Franceza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Logiciels pour la trad. automatique
- Recherche scientifique
- Développement de compét. avancées de comm. tech.et scient. en anglais
- Théories linguistiques dans la traduction automatique
- Perfectionnement Linguistique
- Bases du TAL
- Gestion des ressources humaines dans un environement virtuel
- Securite des communications et reseaux d'ordinateurs
- Technologies Web et developpement des applications Web
- Interfaces Homme machine: Concepts
- techn. et app. dans un env. virtuel
- Impact env. et con. propre des prod
- Programmation génétique et les réseaux neurones
- Systèmes adaptifs et collaboratifs
- Management des systèmes informationnels
- Préparation de la thèse
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Managementul Instituţiilor MediaFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolarFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Poliţie localăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Mass-media şi comunicarea în sportFacultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Terapia logopedică în procesele de comunicareFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Media, Public Communication and GlobalizationFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Consiliere școlară și dezvoltarea cariereiFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Psihopedagogia școlii incluziveFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Studii administrative europene (IFR)Facultatea de Administraţie Publică
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) este o școală de ingineri în care învățământul se desfășoară integral în 3 limbi de circulație internaționala: Engleză, Franceză și Germană. Scopul Facultății de Inginerie în Limbi Străine constă în formarea de ingineri cu o solidă pregătire profesională de bază, destinați să lucreze în folosul României, asigurând interfața cu investitorii străini. De asemenea, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este deschisă studenților străini care sunt astfel scutiți de necesitatea învățării limbii române înaintea începerii studiilor. Studiile au durată de patru ani și absolenților care au promovat examenul de diploma li se acordă o diploma de licență, recunoscută internațional.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.