Studii aprofundate de relaţii internaţionale şi integrare europeană
Despre program
Programul masteral de Studii Aprofundate de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană se adresează absolvenţilor de studii superioare interesaţi de cercetarea proceselor şi a evoluţiei Uniunii Europene şi a sistemului internaţional dintr-o perspectivă teoretică specifică. De asemenea, programul răspunde nevoii identificate de către cei care doresc să-şi construiască expertiza pe zona teoretică a politicii internaţionale.
Masteratul ȋşi propune să formeze specialişti de înaltă calificare în domeniul relaţiilor internaţionale şi studiilor europene, fiind dedicat cu precădere viitorilor candidaţi la studii de doctorat în Ştiinţe Politice.
Programul răspunde unei nevoi specifice cauzate de integrarea României în Uniunea Europeană prin conectarea dezbaterilor academice şi a direcţiilor de cercetare în domeniu din România la cele din Uniune, cu scopul de a depăşi decalajele existente şi de a contribui la o mai bună înţelegere, din partea publicului larg, a Uniunii Europene şi a sistemului internaţional din care România face parte.
Competenţele dobândite pot fi aplicate ȋn diferite entităţi naţionale/internaţionale, private/guvernamentale dar şi ȋn cadrul activităţilor desfăşurate de Centrul de Studii Europene, institut dezvoltat ȋn cadrul SNSPA.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe politice
Ştiinţe politice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Sistemele internaţionale de la Westphalia până în secolul XXI
- Instituţii politice şi relaţii internaţionale
- Regimuri politice în secolul XX
- Seminar de cercetare
- Curs opțional 1
- Elite politice în Transilvania în sec. XX
- Europa Centrală după 1989
- Instituții financiare
- cooperative și modernizarea societății central-europene și transilvănene în sec 19-20
- Practică de specialitate 1. (60 de ore)
- Curs opțional 2
- Politici Economice Europene
- Integrarea politică a minorităților naționale în Europa Centrală și de Est
- Guvernanţa şi politicile internaţionale privind minorităţile etnice şi naţionale
- Seminar de cercetare
- Curs opțional 3
- Postcomunism şi tranziţie în lumea contemporană
- Rezistenţă anticomunistă în Europa de Est
- Mișcări de capital în Europa Centrală în sec. 19-20
- Filosofie politică contemporană
- Practică de specialitate 2. (60 de ore)
- Curs opțional 4
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Studii de securitate (cu module opţionale în limbile română, engleză, franceză)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Médias, développement et sociétéFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Politici publice și societate civilăFacultatea de Ştiinţe Politice
- Mass-media şi comunicareFacultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Managementul restaurării și valorificării patrimoniului culturalFacultatea de Administraţie şi Afaceri
- Consultanță și expertiză în publicitateFacultatea de Litere
- Administraţie publicăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Social media și marketing on-lineFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Ştiinţe politiceFacultatea de Ştiinţe Sociale
Departamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) este domeniul fondator al Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative. DRIIE a fost gândit în aşa fel încât sa asigure o strânsă legătură între pregătirea teoretică și practica executată în sfera politicii externe, de securitate sau apărare, dezvoltând soluții capabile să realizeze conexiunea dintre zona academică și cea de expertiză. DRIIE organizează programe masterale în domeniul relațiilor internaționale, diplomației, studiilor de securitate și studiilor europene, care permit angajarea în domenii diverse, în spațiul public, dar și în cel privat.
Corpul profesoral al DRIIE este format din cadre didactice cu o îndelungată expertiză în domeniul relațiilor externe, diplomație, instituții de securitate națională, organizații nonguvernamentale internaționale, reputați practicieni sau personalități ale vieții publice românești și europene.
Informatii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc. În cele peste două decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesioniști capabili să contribuie, prin cunoștinţele lor, la elaborarea și gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea și conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare și de construire a imaginii de ţară sau de firmă.
SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior, de cercetare știinţifică și de pregătire academică și profesională de înalt nivel naţional și internaţional, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.
SNSPA formează și dezvoltă competențe profesionale în știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale și internaţionale, în spiritul valorilor și principiilor democratice.
Ca răspuns la o necesitate socială apărută în România după 1989, SNSPA a fost fondată sub forma unui program postuniversitar, după modelul școlilor de guvernare din Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA. Iniţiativa organizării sale a pornit de la cerinţele situaţiei cu care se confrunta România la începutul anilor ‘90 în privinţa formării/perfecţionării specialiștilor în știinţele administrative și politice, de la necesitatea creării resurselor de expertiză în aceste domenii, a pregătirii unor specialiști pentru domeniul public, în condiţiile reformei și ale strategiei de integrare în structurile europene și euro-atlantice.
SNSPA se distinge prin angajamentul pe care îl manifestă pentru educaţie cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. SNSPA oferă numeroase programe de studii, la toate ciclurile și formele de pregătire universitară, acreditate sau autorizate, întreaga structură a programelor de studii fiind compatibilizată cu programul Bologna.