Managementul, tratarea şi valorificarea deşeurilor
Despre program
Programul de master Managementul, tratarea și valorificarea deșeurilor formează specialiști capabili să monitorizeze/controleze /opereze/optimizeze instalații de tratare a deșeurilor, cu impact redus asupra mediului, să utilizeze instrumente de management de mediu și a principiilor economiei circulare în gestionarea deșeurilor ca resurse, să monitorizeze/raporteze deșeurile conform cerințelor legislative și dezvoltării durabile.
Științe Inginerești
Ingineria mediului
Ingineria valorificării deşeurilor
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul integrat al deșeurilor
- Procese unitare și utilaje în tratarea deșeurilor
- Metode și tehnici de caracterizare a compoziției deșeurilor
- Politici și instrumente legislative în domeniul deșeurilor
- Tratarea și valorificarea deșeurilor de construcții și demolari
- Tehnologii de valorificare a deșeurilor polimerice
- Managementul integrat al mediului
- Evaluarea ciclului de viață
- Valorificarea materială și energetică a deșeurilor
- Evaluarea impactului deșeurilor asupra mediului
- Caracterizarea și managementul deșeurilor periculoase
- Managementul deșeurilor industriale
- Cercetare științifică
- Monitorizarea și raportarea deșeurilor
- Indicatori de durabilitate și economie circulară
- Estimarea și managementul riscului
- Managementul deșeurilor lichide
- Strategii de tip zero deșeuri
- Management organizațional și antreprenoriat
- Managementul fluxurilor speciale de deșeuri (ambalaje
- DEEE
- VSU
- uleiuri uzate)
- Cercetare științifică pentru lucrarea de disertație
- Elaborarea proiectului de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Iasi
- Managementul și tehnologia ProducțieiFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Mecanica fluidelor aplicatăFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Marketing industrialFacultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor
- Automotive electronic control systems
- Produse naturaleFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Tehnologia Constructiilor de MasiniFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Calculatoare încorporateFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Inginerie economică în domeniul mecanicFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Ingineria şi protecţia mediului în agriculturăFacultatea de Hidrotehnică
Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi, are ca misiune pregătirea specialiştilor pentru domeniul ingineriei chimice şi a mediului, prin programe de licenţă (4 ani), masterat (2 ani) şi doctorat. De asemenea, facultatea este implicată în proiecte de cercetare în domeniul ingineriei chimice şi biochimice, ingineriei de mediu si domeniile conexe, precum si în programe de perfecţionare pentru specialişti. Valoarea personalul academic din cadrul facultăţii aduce o notă distinctivă predării ingineriei chimice. Pe lângă activitatea de formare şi de cercetare în diverse domenii de activitate, apreciabile sunt şi cooperările multi-disciplinare naționale și internaționale. Pentru viitorul imediat, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului are ca obiectiv modernizarea curriculum-ului pentru a asigura viitorii ingineri cu competențe și abilități cerute pe piața de munca europeană, în conformitate cu principiile prevăzute în Convenția de la Bologna, precum și pentru a stimula și extinde cooperarea în activitățile de cercetare cu diferite tipuri de institute și organizații.Informatii despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI)
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi se numără printre cele mai vechi şi cunoscute instituţii de profil din ţară, fiind custodele unei importante tradiţii în educaţia inginerească, ştiinţifică şi culturală. Are o prezenţă distinsă atât pe plan local și național, cât și pe plan internaţional. Universitatea pregăteşte ingineri cu o înaltă calificare profesională, capabili să răspundă cu rapiditate şi eficienţă cerinţelor de inovare, cercetare şi dezvoltare ale agenţilor economici. Aceasta dispune, de asemenea, de programe de actualizare continuă a competenţelor profesionale ale specialiştilor ingineri, impuse de realitățile și tendințele existente la nivel mondial.
Universitatea Tehnică a reușit să își consolideze standardele și să facă progrese vizibile, certificate la nivel mondial, în pofida trecerii României printr-o serie de reforme contradictorii, impuse de măsuri greșite dictate de diverse politici guvernamentale care s-au succedat în țară în ultimii ani. Concret, toţi indicatorii de dezvoltare ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi susţin această evaluare. Printre aceștia se numără diversificarea specializărilor, efectivele de studenţi, efectivele de cadre didactice, autonomia de decizie a liniilor de studii, posibilităţile de cooperare internaţională și calitatea studiilor la majoritatea specializărilor.
Instituția se preocupă de fortificarea unui sistem de asigurare a calităţii şi excelenţei academice în predare și cercetare ştiinţifică, ghidându-se după criterii şi metodologii compatibile cu cele din marile instituții de învățămînt de profil din Europa.
Strategia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este concepută cu scopul de a asigura funcţionarea optimă a celor trei domenii semnificative de activitate şi anume: învăţământul, cercetarea ştiinţifică şi implicarea instituţiei în activitățile sociale, economice şi culturale. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este o universitate de cercetare avansată şi educaţie. Misiunea acesteia este să desfăşoare activităţi specifice de creare, valorificare inovatoare a cunoaşterii şi transfer al acesteia către societate în domeniile fundamentale – Ştiinţe inginereşti, Arhitectură şi Urbanism –, precum şi în domenii interdisciplinare şi complementare, în comunitatea locală, la nivel regional, naţional şi internaţional.