Geografie
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Științe ale Naturii
Geografie
Geografie
Licență
Romana
Autorizat
3 ani
[IF
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Bucuresti
- GeografieFacultatea de Inginerie
- Geografie – Învățământ la distanțăFacultatea de Geografie
- Ecologie şi protecţia mediuluiFacultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- GeografieFacultatea de Geografie
- Evaluarea integrată a stării mediuluiFacultatea de Geografie
- Ecologie şi protecţia mediului (IFR)Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- Evaluarea impactului asupra mediuluiFacultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- Management şi marketing în turismFacultatea de Business şi Turism
- Poluarea chimică a mediuluiFacultatea de Chimie
Facultatea de Matematică
Facultatea de Matematică funcţionează încă de la înfiinţarea, în 1860, a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la început ca secţie a Facultăţii de Filosofie, apoi ca secţie a Facultăţii de Ştiinţe, devenind ulterior facultate independentă. Facultatea oferă studenţilor o pregătire de bază, prin cursurile de matematică, matematici aplicate şi informatică, precum şi posibilitatea unor specializări, prin cursurile opţionale şi ciclurile de studii aprofundate.
De-a lungul timpului, calitatea deosebită a profesorilor a situat facultatea în rândul celor mai bine cotate din ţară. Mari direcţii de cercetare au fost iniţiate de personalităţi ştiinţifice de prim rang, academicieni, foşti sau actuali profesori ai Facultăţii de Matematică din Iaşi: A. Myller, O. Mayer, C. Popovici, S. Sanielevici, D. Mangeron, G. Vrânceanu, Gr. Moisil, M. Haimovici, C. Corduneanu, R. Miron, V. Barbu. Această tradiţie se bucură de o continuitate remarcabilă, astfel încât şcoala de matematică din Iaşi are în prezent numeroşi specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional.
Mulţi dintre absolvenţii facultăţii lucrează în prezent în unităţi de învăţământ şi cercetare de prestigiu din străinătate, ceea ce constituie o confirmare a valorii şcolii ieşene de matematică. Calitatea de excepţie a educaţiei oferite este confirmată şi de cele peste 100 diplome de doctor obţinute de absolvenţii Facultăţii de Matematică la universităţi celebre din Europa şi din SUA: Cambridge University, Ecole Normale Supérieure, Princeton University, Massachussets Institute of Technology, Duke University, Michigan University etc Activitatea didactică, ştiinţifică şi de cercetare este înlesnită prin consultarea bogatului fond de carte existent la Biblioteca Seminarului Matematic „Alexandru Myller”. Biblioteca de Matematică se află în corpul B al Universităţii, parter, B-dul Carol I, nr. 20A, 700505, Iaşi, E-mail: bibmath@uaic.ro, Telefon: 0232 20 1561.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.