Fizică
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
Ești pasionat de obiecte, forțe și felul în care acestea interacționează? Vrei să știi de unde vine lumina sau să cunoști teoria relativității? Îți recomandăm să studiezi fizica și astfel vei obține răspunsurile la întrebările pe care le despre la modul în care Universul se comportă la fiecare scară: de la cea subatomică la cea galactică. În călătoria ta spre descoperirea lumii vei trece de la fizica generală, la ecuații diferențiale și ecuații fizice matematice, apoi vei continua dezvoltarea abilităților tale de analiză prelucrând datele fizice. Dacă Einstein este idolul tău, ai ocazia să pui tot felul de întrebări referitoare la teoria lui la cursul de electrodinamică și teoria relativității. În cazul în care te întrebai ce legătură există între fizică și vremea de afară, discuțiile de la fizica atmosferei și meteorologie vor fi încă un pas pentru cunoșterea Universului. Ce poți să devii? Pasiune ta are ocazia de a fi pusă în practică așa cum ți-ai dorit lucrând în institute de cercetare precum Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică Iași. Sau poate vei descoperi o nouă teorie care va revoluționa lumea fizicii ca cercetător științific în cadrul Facultății de Fizică. De asemenea, poți lucra ca fizician medical în policlinici, în institute de sănătate publică și spitale sau poți fi unul dintre experții în domeniul protecției mediului care va duce la un nivel mai înalt practica ecologiei în România.
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Fizică generală
- Mecanică clasică
- Fizică moleculară și căldură
- Tehnologii informaționale
- Analiză matematică
- Limba străină
- Electricitate și magnetism
- Oscilații și unde
- Limbaje de programare
- Algebră și elemente de geometrie
- Practică de laborator
- Rezolvare de probleme (facultativ)
- Educație fizică
- Ecuații diferențiale și ecuațiile fizicii matematice
- Optică
- Prelucrarea datelor fizice și metode numerice
- Mecanică teoretică
- Sisteme de operare
- Limba străină
- Electronică
- Electrodinamică și teoria relativității
- Mecanică cuantică
- Fizica atomului
- Opțional (1)
- Practică de specialitate
- Limba străină – facultativ
- Educație fizică
- Baze de date
- Fizica moleculei
- Fizica plasmei
- Fizica stării solide
- Termodinamică și fizică statistică
- Opțional (2)
- Programarea calculatoarelor ( C
- C++)
- Rețete de calculatoare și administrare
- Fizica nucleului și a particulelor elementare
- Opțional (3)
- Opțional (4)
- Istoria fizicii (facultativ)
- Practică pentru elaborarea lucrării de licență
- Licență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Exacte, în Iasi
- Fizica plasmei, spectroscopie şi autoorganizareFacultatea de Fizică
- Sisteme distribuiteFacultatea de Informatică
- Fizică aplicată în tehnologiile informației și comunicațiiFacultatea de Fizică
- BiofizicăFacultatea de Fizică
- Securitatea informaţieiFacultatea de Informatică
- ChimieFacultatea de Chimie
- Matematici aplicateFacultatea de Matematică
- Fizică informaticăFacultatea de Fizică
- Chimie clinicăFacultatea de Chimie
Facultatea de Fizică
Fizică ȋnseamnă "natură" ȋn limba greacă şi pentru că descifrează tainele acestei lumi, de la quarci pȃnă la stele, rămȃne regina ştiinţelor. Facultatea de Fizică ȋşi propune să deschidă o nouă perspectivă asupra rolului fizicii şi al fizicianului ȋn lumea actuală.
În prezent, Facultatea de Fizică dispune de laboratoare de specialitate, în care se desfășoară atât activități didactice, cât și de cercetare in vederea elaborarii lucrarilor de licenta, de disertatie sau doctorat. Un rol important in activitatea de cercetare îl joacă Institutul de Fizica, care funcționează din anul 1963. Înfințat inițial ca laborator de cercetare în domeniul rezonanței magnetice, acesta s-a dezvoltat pe parcurs ajungând în prezent să aibă mai multe laboratoare de cercetare în care iși desfașoară activitatea cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți de la master și cei care iși pregătesc lucrarea de licență în diferite domenii ale fizicii. Dintre laboratoarele facultății, precum și a institutului amintim: laboratorul de magnetism, laboratorul de rezonanță electronică de spin, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice supraconductoare cu temperatură critică ridicată, laboratorul de biomateriale, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice cristaline și vitroase, laboratorul de fizică atomică și nucleară, laboratorul de corp solid, laboratorul de ultraacustică, laboratorul de optică, laboratorul de spectroscopie optică, laboratorul de laseri, laboratorul de optotehnică, etc.
Facultatea de Fizică participă în prezent la numeroase programe de cercetare cu alte universități și institute de cercetare din străinătate cum ar fi: Universitatea “Joseph Fourier” și Laboratorul de magnetism, din Grenoble; Universitatea Tehnică din Viena; Universitatea din Geneva; Universitatea Liberă din Bruxelles; Universitatea “Eotvos Lorand”, Budapesta; Universitatea “Kossuth Lajos”, Debrecen; Universitatea din Louvaine; Institutul de cercetare în domeniul corpului solid din Varșovia; Institutul de Fizică din Chișinău.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.