Despre program

Descrierea programului

Programul de studii de masterat este acreditat conform prevederilor legale în vigoare. Educaţia şi formarea în domeniul economic oferă o imagine asupra "lumii reale": pieţe, consumatori, furnizori, firme, corporaţii, legislaţie etc.. Programul de studii de masterat Economie şi afaceri internaţionale extinde această viziune la scară globală, facilitând aprofundarea cunoştinţelor dobândite în ciclul de licenţă şi "rafinarea" competenţelor necesare inserţiei eficiente pe piaţa muncii. în condiţiile mediului economic actual, caracterizat prin interdependenţe tot mai profunde şi dinamism accentuat, majoritatea firmelor nu mai pot ignora dimensiunea internaţională, ceea ce generează nevoia unor specialişti cu competenţe în domeniu. Toate universităţile din spaţiul european, şi nu numai, acordă o atenţie deosebită conceperii şi organizării unor astfel programe de studii de masterat, ca o cerinţă imperativă de racordare la trendul pieţei educaţionale în domeniul economic, care, de regulă, se adaptează la evoluţiile identificate la nivelul economiei globale. "Design-ul" programului de studii organizat de FSEAP îl face compatibil cu programele de studii similare în domeniul International business din România, dar şi din Europa sau alte zone ale lumii.

Competenţe asigurate

Curriculum aferent programului de studii de masterat include cursuri obligatorii, cursuri opţionale şi seminarii (discipline studiate); studiile se finalizează cu o teză de disertaţie elaborată sub coordonarea unui membru al staff-ului didactic. Scopul final este asigurarea unor competenţe generale şi de specialitate absolut necesare specialiştilor în domeniul relaţiilor economice internaţionale, dar şi celor care activează în alte domenii.

Competenţe:

– utilizarea cunoştinţelor de specialitate pentru explicarea şi interpretarea fenomenelor care caracterizează evoluţia economiei mondiale;

– cunoaşterea metodelor de decizie în domeniul economiei şi afacerilor internaţionale;

– evaluarea cauzelor fenomenelor şi a factorilor de influenţă asupra acestora în afacerile internaţionale;

– efectuarea de expertize şi acordarea de consultanţă în domeniul economiei şi afacerilor internaţionale;

– formularea de alternative interpretative şi demonstrarea relevanţei acestora, cu accent pe domeniul economiei şi afacerilor internaţionale;

– dezvoltarea capacităţii de a lucra în echipă şi de a coordona echipe de lucru interdisciplinare;

– formarea aptitudinilor organizatorice, etc. Oportunităţi în carieră Competenţele dobândite oferă absolvenţilor posibilitatea de a accede la posturi/funcţii diverse atât în companii private, cât şi în instituţii publice; COR 2011 menţionează, printre altele, posturi precum: manager relaţii financiare externe, consultant, consultant în management internaţional, consultant în investiţii internaţionale, evaluator, consilier, ataşat diplomatic, consul, asistent de cercetare, şef de vamă şi asimilaţi, şef reprezentanţă comercială, expert relaţii externe, expert vamal, funcţionar european, şef birou/serviciu relaţii internaţionale ş.a.(www.mmssf.ro). Absolvenţii acestui program de studii de masterat îşi pot materializa preocupările în domeniul cercetării urmând ulterior şi cursurile şcolii doctorale la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava sau la diferite universităţi din ţară sau din străinătate. Studenţii înmatriculaţi la programele de studii de masterat pot opta şi pentru module de pregătire psihopedagogică, în vederea certificării pentru profesii didactice.

Domeniu de licenta/master
Economie
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Economie internațională aplicată
  • Management comparat
  • Contabilitate și control managerial
  • Comunicare și negociere organizațională
  • Dezvoltare sustenabilă și responsabilitate socială
  • Baze de date și sisteme informaționale pentru afacerile internaționale
  • Strategii și politici de investiții internaționale
  • Metode și tehnici statistice de studiu al pieței în afacerile internaționale
  • Politici comunitare în afacerile internaționale
  • Etică și integritate academică
  • Comerț internațional și dezvoltare economică
  • Globalizare
  • instituții și centre de putere economică
  • Integrarea piețelor financiare.Modelarea deciziilor pe piețele financiare
  • Metodologia cercetării în științele economice
  • Practică de specialitate
  • Elaborarea lucrării de disertație

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Suceava

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică răspunde nevoilor de formare pe plan regional, fiind o modalitate de satisfacere a necesităţilor existente pe piaţa locală a muncii dar şi a intereselor tinerilor din această zonă (judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Bistriţa ş.a.) de a continua pregătirea profesională prin studii superioare. De asemenea, considerăm că Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică duce la consolidarea perspectivelor învăţământului superior economic şi de administraţie publică la nivel regional şi contribuie la diversificarea învăţământului superior de specialitate pe plan naţional.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică îşi propune să continue tradiţiile învăţământului superior bucovinean, demarate în 1875 de Universitatea din Cernăuţi, instituţie de înaltă prestanţă academică, care acoperea zona de nord a României, continuate şi completate de Institutul de Învăţământ Superior Suceava (1963). Cerinţele extinderii şi dezvoltării învăţământului economic şi de administraţie publică, impuse de implementarea economiei de piaţă, sunt puse în practică şi în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, prin introducerea de noi specializări, care se adaugă celor existente.

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.

Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.

Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Strada Universității, Nr. 13, Suceava
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer