Biofizică si fizică medicală (în limba engleză)
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
De ce să aleg biofizica?
– Mentori și profesori iți vor fi oameni a căror valoare academică, măsurabilă exclusiv prin lucrări știintifice veritabile, brevete internaționale și proiecte științifice conduse și implementate cu rezultate tangibile, este recunoscută în lumea academică civilizată.
– Vei avea oportunitatea să‐ți construiești o carieră națională și internațională pe baza a ceea ce deja ai învățat in Facultate, fără a fi necesară pierderea de bani, timp și energie pentru ‘echivalări de cursuri’.
– Vei avea oportunitatea să dobândești abilități practice și cunoștințe teoretice ce fac apel la inteligenţa și creativitatea ta și care te vor ajuta să devii nimic mai puțin decât ceea ce TU dorești cu adevărat să devii, în România, Europa, America, Australia sau Asia.
– Nu în ultimul rând, vei deveni o persoană ce va activa profesional la interfața între fizică, biologie, chimie șigenetică, și care se va bucura de aprecierile ce se cuvin unei minți cu adevărat multidisciplinare.
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Fundamentele fizicii matematice
- Interacțiunea radiațiilor ionizante cu substanța
- Metode de analiză structurală și biostructurală
- Biofizica sistemelor senzoriale
- Practică
- Fizica radioterapiei. Tehnici de iradiere
- Acțiunea câmpului electromagnetic asupra sistemelor complexe
- Spectroscopie optică: metode și instrumentație
- Neurobiofizică
- Practică
- Fenomene haotice și metode de control
- Etică și integritate academică
- Neurotransmiţători și neurofarmaceutice
- Activitate de cercetare pentru elaborarea disertaţiei
- Disciplina opțională
- Asigurarea calității în practica fizicianului medical
- Bazele fizice ale dozimetriei clinice
- RMN în medicină şi biologie
- Activitate de cercetare pentru elaborarea disertaţie
- Disciplina opțională 2
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Exacte, în Iasi
- Fizică informaticăFacultatea de Fizică
- Chimia în ştiinţele integrateFacultatea de Chimie
- MatematicăFacultatea de Matematică
- Matematici aplicateFacultatea de Matematică
- Securitatea informaţieiFacultatea de Informatică
- Fizică aplicată în tehnologiile informației și comunicațiiFacultatea de Fizică
- Biochimie tehnologicăFacultatea de Chimie
- BiofizicăFacultatea de Fizică
- Modelare şi simulareFacultatea de Fizică
Facultatea de Fizică
Fizică ȋnseamnă "natură" ȋn limba greacă şi pentru că descifrează tainele acestei lumi, de la quarci pȃnă la stele, rămȃne regina ştiinţelor. Facultatea de Fizică ȋşi propune să deschidă o nouă perspectivă asupra rolului fizicii şi al fizicianului ȋn lumea actuală.
În prezent, Facultatea de Fizică dispune de laboratoare de specialitate, în care se desfășoară atât activități didactice, cât și de cercetare in vederea elaborarii lucrarilor de licenta, de disertatie sau doctorat. Un rol important in activitatea de cercetare îl joacă Institutul de Fizica, care funcționează din anul 1963. Înfințat inițial ca laborator de cercetare în domeniul rezonanței magnetice, acesta s-a dezvoltat pe parcurs ajungând în prezent să aibă mai multe laboratoare de cercetare în care iși desfașoară activitatea cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți de la master și cei care iși pregătesc lucrarea de licență în diferite domenii ale fizicii. Dintre laboratoarele facultății, precum și a institutului amintim: laboratorul de magnetism, laboratorul de rezonanță electronică de spin, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice supraconductoare cu temperatură critică ridicată, laboratorul de biomateriale, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice cristaline și vitroase, laboratorul de fizică atomică și nucleară, laboratorul de corp solid, laboratorul de ultraacustică, laboratorul de optică, laboratorul de spectroscopie optică, laboratorul de laseri, laboratorul de optotehnică, etc.
Facultatea de Fizică participă în prezent la numeroase programe de cercetare cu alte universități și institute de cercetare din străinătate cum ar fi: Universitatea “Joseph Fourier” și Laboratorul de magnetism, din Grenoble; Universitatea Tehnică din Viena; Universitatea din Geneva; Universitatea Liberă din Bruxelles; Universitatea “Eotvos Lorand”, Budapesta; Universitatea “Kossuth Lajos”, Debrecen; Universitatea din Louvaine; Institutul de cercetare în domeniul corpului solid din Varșovia; Institutul de Fizică din Chișinău.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.