Despre program

Programul de master Administrarea proiectelor europene se adresează celor care doresc să îşi orienteze cariera profesională spre activităţile specifice economiei europene şi în special al managementului proiectelor europene, spre înţelegerea mecanismelor politicilor europene şi are drept scop furnizarea de informaţii actualizate şi focalizarea cursanţilor spre metodele şi tehnicile de analiză şi implementare a fondurilor şi politicilor comunitare. Programul se adresează tuturor celor care prin provocările profesionale la locul de muncă sau prin opţiunea strategică personală de a lucra în ocupaţii vizând acţiunea într-un mediu condiţionat de contextul european, doresc sa-si stabilizeze pozitia profesionala, sa-si deschida noi oportunitati de cariera, sa-si largeasca orizontul de cunoastere, sa dobandeasca noi competente specializate sau complementare de manifestare profesionala si sociala.

Gândit într-o manieră modernă, masteratul abordează problematica managementului proiectelor europene şi implicit a fondurilor structurale ale UE într-o viziune interdisciplinară şi complementară, propunându-şi să ofere instrumentarul ştiinţific şi informaţia specializată şi actualizată necesară pentru analiza multidimensională a economiei europene şi a instrumentelor sale postaderare.

Absolvirea acestui program are la bază următoarele argumente:

– absolvenţii unui astfel de program beneficiază de avantajul corelării între o specializare obţinută prin studiile de licenţă şi o formare profesională interdisciplinară în studii europene;
– prin competentele dobândite se creează posibilitatile de insertie pe piata muncii;
– favorizeaza un proces mai eficient de mobilitate profesionala si regionala (ca una din prioritatile majore in politicile europene);
– amelioreaza posibilitatile de cariera, dezvolta capacitatea de actiune într-un mediu multicultural;
– absolventii pot ocupa locuri de munca extrem de diverse, atât în mediul public, cât si în cel privat: administratia publica centrala si locala; institutii şi organisme europene; institutii de cercetare, invatamant, organizatii non-guvernamentale; centre de afaceri, banci, societati de asigurare; companii cu afaceri pe piata europeana; firme de consultanta şi management de proiecte; organisme implicate în aplicarea politicilor europene.
– Absolvenţii acestui masterat pot urma cursurile Scolii doctorale în domeniul Economie sau Administrarea afacerilor din cadrul facultatii noastre dar şi la diferite universităţi din ţară sau din străinătate.

Calificări profesionale – Ocupaţii (conf Manager de proiect – COR 2006):

1. economist în management;
2. referent economist în management;
3. expert economist în economie generală;
4. referent economist în economie generală;
5. cadru didactic universitar;
6. analist în domeniul asigurării performanţei economico-financiare;
7. manager de proiect;
8. consultant pe probleme de management al organizaţiilor publice.

Domeniu de licenta/master
Management
Specializare
Management
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Management comparat
  • Managementul resurselor umane in companiile din Romania
  • Politica regionala a UE
  • Contabilitatea resurselor umane și a decontarilor cu personalul
  • Asigurarea cu resurse umane: recrutarea
  • selecția și socializarea angajaților
  • Management și planificare strategică în MRU
  • Ergonomie și sănătate ocupațională
  • Metode și tehnici statistice în MRU
  • Etică și integritate academică
  • Comportament organizațional și managementul echipei
  • Dezvoltarea și formarea resurselor umane
  • Psihologie organizațională
  • Recompensarea și motivarea resurselor umane
  • Metodologia cercetării în științele economice
  • Practică de specialitate
  • Elaborarea lucrării de disertație

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Suceava

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică răspunde nevoilor de formare pe plan regional, fiind o modalitate de satisfacere a necesităţilor existente pe piaţa locală a muncii dar şi a intereselor tinerilor din această zonă (judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Bistriţa ş.a.) de a continua pregătirea profesională prin studii superioare. De asemenea, considerăm că Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică duce la consolidarea perspectivelor învăţământului superior economic şi de administraţie publică la nivel regional şi contribuie la diversificarea învăţământului superior de specialitate pe plan naţional.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică îşi propune să continue tradiţiile învăţământului superior bucovinean, demarate în 1875 de Universitatea din Cernăuţi, instituţie de înaltă prestanţă academică, care acoperea zona de nord a României, continuate şi completate de Institutul de Învăţământ Superior Suceava (1963). Cerinţele extinderii şi dezvoltării învăţământului economic şi de administraţie publică, impuse de implementarea economiei de piaţă, sunt puse în practică şi în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, prin introducerea de noi specializări, care se adaugă celor existente.

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.

Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.

Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Strada Universității, Nr. 13, Suceava
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer