Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative

Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş

Targu Mures

Descriere

Învăţământul superior economic, juridic şi administrativ de stat, din Tîrgu-Mureş s-a impus, pe de o parte, ca o cerinţă logică a evoluţiei structurale şi teritoriale a reţelei de unităţi în învăţământul universitar din ţara noastră. Pe de altă parte, s-a impus ca efect al cererii de specialişti în domeniul economic, juridic şi administrativ, manifestată în arealul zonei. În anul 1993 s-a constituit în structura Facultăţii de Ştiinţe şi Litere, a universităţii mureşene, specializarea Managementul firmei, în anul 1995, specializarea Administraţie publică, în anul 2000, specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune, în anul 2003, specializarea Drept, iar din anul 2004 specializările Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi Finanţe şi bănci. Toate specializările facultăţii sunt acreditate.

Studenți înmatriculați licență: 1.374

Studenți înmatriculați master: 450

Cadre didactice: 57

Nr. Mediu Studenți/Cadru didactic: 32

Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş

Targu Mures, Mures

Introducere

De la fondarea sa în anul 1960, asigurându-şi continuitatea instituţională şi permanenţa culturală în ciuda a numeroase constrângeri şi obstacole, Universitatea "Petru Maior", la început de mileniu, se prezintă în deplina sa maturitate şi reputaţie ca o autentică şi generoasă "Universitate pentru comunitate".

Pe parcursul timpului Universitatea "Petru Maior" a cunoscut o evoluţie complexă, marcată de evenimentele perioadei istorice pe care a traversat-o. Dar, în permanenţă ea a îndeplinit un rol important ca nucleu de spiritualitate şi cultură în arealul mureşean.

Statut: Public

Statut acreditare: Acreditată - Încredere Ridicată

Locuri în camin: 813

Informații de contact

Lista de comparație