Cum folosesc platforma

publicat pe Fri Aug 26 09:37:43 EEST 2016 de cătreoptiuni

Clipul de mai sus îţi va da o idee rapidă asupra a modului în care funcţionează platforma.

Iar, dacă vrei să explorezi ofertele universităţilor, cel mai simplu mod e să foloseşti această interfaţă pentru a-ţi construi, în doar câteva click-uri, o listă personalizată de programe.

Vrei să afli mai multe despre funcţionalităţile platformei? Află în continuare câteva lucruri pe care le poţi face:

Descoperă universități, facultăți sau programe de studiu

 1. Tastezi în bara de search de pe pagina principală a site-ului denumirea universităţii, facultăţii sau a programului de studiu dorit
  SAU
 2. Click pe “Vezi 3.565 programe de studii” și, în pagina cu rezultatele căutării, ai două opțiuni de căutare:
  • Tastezi în bara de search denumiri de universități, facultăți, programe (pentru situația în care știi deja ce doreşti să studiezi)
  • Utilizezi filtrele din stânga paginii pentru a restrânge căutarea, după anumite criterii (tipul programului, oraș, domeniu, medie admitere etc.)

Compară facultăţi sau programe de studii

 1. În pagina cu rezultatele cautarii, bifezi “Adaugă la comparaţie” sub programul listat
  SAU
 2. În pagina cu rezultatele căutarii, în partea dreaptă, foloseşti lista de comparaţie şi introduci numele facultăţii sau programului dorit, click pe “+” (plus) şi apoi pe “Compară facultăţile”. Poţi adăuga maxim 3 facultăţi sau programe în lista de comparaţie.

Înscrie-te online la unul din programele oferite de către universităţile partenere!
Pentru a te putea înscrie online la programele listate pe platforma Optiuni.ro, e necesar ca universitatea de care acestea aparţin să fie parteneră cu AdmitereOnline.ro. Aceste programe sunt identificate în platformă prin prezența etichetei “Aplică acum”.

Salvează-ţi opţiunile!
Pentru a putea urmări uşor universităţile, facultăţile sau programele care te interesează, poţi salva aceste opţiuni în paginile dedicate, ca apoi să revii asupra lor oricând doreşti. Acestea vor fi stocate in profilul tău, la care ai acces după crearea unui cont.

De unde preluăm datele?
Datele inițiale stocate în platformă au fost colectate prin doua modalități: 1. prin intermediul website-urilor universităților și 2. telefonic, cu ajutorul secretariatelor facultăților.
O a treia etapă constă în colaborarea cu reprezentanții facultăților în vederea actualizării și completării datelor din profilul fiecărei instituții, prin atribuirea unor date de acces în platforma de administrare. Astfel, efortul EDUCATIVA de colectare a datelor este dublat de către cel al personalului facultăților de validare a informației în vederea asigurării unui conținut actualizat și relevant pentru utilizator.

De ce nu găsesc anumite date?
Optiuni.ro este încă în faza beta de dezvoltare, ceea ce înseamnă că unele seturi de date despre universităti şi programe sunt incomplete, şi unele funcționalități pot fi inactive sau pot funcționa impropriu. Ai găsit ceva ce nu pare să meargă aşa cum ar trebui? Scrie-ne la info@optiuni.ro pentru ca noi să putem găsi şi rezolva problema.

Contact
Te încurajăm să ne scrii la info@optiuni.ro pentru orice nelămurire sau întrebare sau pe Facebook sau chat.

Categorii

Lista de comparație